Debitul Dunarii la intrarea in tara, sectiunea Bazias a fost in scadere miercuri dimineata, 15 200 mc/s, dar ramane in continuare peste media multianuala lunara, de 7900 mc/s. Potrivit Ministerului Mediului, pe sectorul aval Portile de Fier, debitele au fost in crestere pe sectoarele Gruia-Giurgiu si Braila-Tulcea, stationare la Oltenita si in scadere pe sectorul Calarasi-Harsova.

Hidrologii anunta ca se vor situa, in continuare, peste cotele de inundatie statiile hidrometrice: Gruia-Mehedinti, Calafat si Bechet-Dolj, Corabia-Olt, Tr.Magurele si Zimnicea -Teleorman, Giurgiu-Giurgiu, Oltenita si Calarasi-Calarasi, Fetesti-Ialomita, Cernavoda si Harsova-

Constanta, Braila, Galati si Tulcea.

Peste cota de atentie vor fi debitele Dunarii la statia hidrometrica Isaccea dinTulcea.

Autoritatile lucreaza in continuare la suprainaltarea si intarirea digurilor din Braila, Caras-Severin, Calarasi,Constanta, Dolj, Giurgiu, Galati, Olt, Teleorman, Ialomita, Mehedinti si Tulcea.

Se anunta ploi in toata tara. Meteorologii au avertizat ca de miercuri, 19 aprilie, ora 03 pana joi, 20 aprilie, ora 09, va ploua in toata tara.

Local in Banat, Oltenia, Transilvania si zona montana si pe arii restranse in Moldova si Muntenia cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp in intervale de pana la 12 ore. In aceste zone, izolat se pot cumula cantitati de apa de peste 60 l/mp.

Au primit avertizari privind precipitatii insemnate 30 de prefecturi din tara: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Brasov,

Botosani, Buzau, Caras – Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea si Vrancea.