71 familii din judetele Calarasi, Dambovita, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Prahova, Satu Mare, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea vor primi ajutoare de urgenta in suma totala de 61.300 lei noi (613 milioane lei vechi), pentru refacerea locuintelor distruse de inundatii, intemperii si alunecari de teren, informeaza un comunicat al Executivului.

Ajutoare de urgenta in suma totala de 95.600 lei (956 milioane lei vechi) vor fi acordate pentru un numar de 29 familii cu domiciliul in judetele Alba, Bacau, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Prahova, Tulcea, Valcea si Vrancea, pentru refacerea locuintelor afectate de incendii.

In urma efectuarii anchetelor sociale, a rezultat ca veniturile lunare ale familiilor sunt mici si nu le ofera posibilitatea de a-si reface locuintele si de a-si procura bunuri de folosinta indelungata.

Propunerile de acordare a ajutoarelor de urgenta sunt sustinute de primarii localitatilor de domiciliu si de directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie si avizate de prefecti.

Tot in sedinta din 19 aprilie, Executivul a aprobat acordarea unor ajutoare financiare in suma totala de 813.194 lei noi (8,131 miliarde lei vechi) pentru un numar de 1.080 familii si persoane singure aflate in situatii dificile.

Familiile care vor primi ajutoare financiare au domiciliul in judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea si Bucuresti.

Aceste familii au venituri lunare foarte mici, care provin din pensii pentru limita de varsta sau de invaliditate, alocatii familiale si ajutor social.

Ajutoarele se acorda in baza anchetelor sociale realizate de directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie si de cea a municipiului Bucuresti. Propunerile de ajutoare financiare sunt sustinute de primarii localitatilor de domiciliu, respectiv ai sectoarelor municipiului Bucuresti, cu avizul prefectilor, informeaza sursa citata.