Unul dintre jurnalistii rapiti in Irak, Ovidiu Ohanesian, nu crede ca Mohammad Munaf va fi executat. El sustine, insa, ca exista posibilitatea ca americanii sa faca jocul puterii de la Bucuresti si sa "il dea pierdut" pe Munaf.

"Eu sunt de parere ca autoritatile romane poarta vina asupra acestei situatii. Ei sunt principalii vinovati pentru tot ceea ce se intampla si se va intampla cu Mohamad Munaf, inclusiv cu Hayssam si cu tot dosarul din Irak. Ei l-au predat prin ofiteri CIA de pe pamant romanesc, l-au predat direct americanilor, nu se stie de ce, la ordinul cui.

In ceea ce ma priveste, mi se pare ca este un gest aberant sa-l condamnam la moarte, inainte ca si noi sa-i aflam versiunea in privinta rapirii", a declarat, pentru Realitatea TV, Ovidiu Ohanesian.

Potrivit NewsIn, jurnalistul nu crede ca Mohammad Munaf va fi executat, ci este convins ca aceasta condamnare este doar metoda prin care americanii, cu ajutorul irakienilor si la cererea autoritatilor romane, se pregatesc sa-l scoata din scena pe irakianul care le-a fost ghid prin Bagdad celor trei jurnalisti rapiti.

Ohanesian a mai declarat ca situatia din Bagdad este destul de incurcata si ca nu exista nicio piedica in calea americanilor, astfel incat ei pot face tot ceea ce doresc, sa obtina o condmanare ori sa interzica tribunalelor irakiene sa judece un cetatean american. "Nu au nevoie de aprobari.

Pur si simplu americanii isi fac de cap in Irak, pur si simplu l-au luat cu mare usurinta pe Munaf acolo", a declarat Ohanesian, sambata, pentru Antena 3.