Guvernul a hotarat infiintarea unui grup de lucru, in colaborare cu compania Renault, pentru a asigura sprijinul autoritatilor locale si centrale in realizarea unui centru de cercetare si proiectare in Romania, a anuntat Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Executivului.

Investitia preconizata de Renault in localitatea Titu, judetul Dambovita, presupune o investitie de peste 450 milioane euro si se va realiza in trei faze, pana in 2015. De asemenea, se prevede angajarea a peste trei mii de ingineri si tehnicieni.

„Scopul grupului de lucru e ca reprezentantii companiei sa fie sprijiniti sa parcurga toate etapele cat mai rapid cu putinta astfel incat calendarul investitiilor sa fie respectat intru-totul” a afirmat Oana Marinescu.

Prin desfasurarea acestui proiect grupul Renault va aduce in Romania tot procesul de fabricatie pentru autoturisme, ceea ce va conduce la crearea de noi locuri de munca, la stimularea transferurilor tehnologice, cresterea calitatii resurselor umane si la o mare dezvoltare a industriei pe orizontala.

Grupul de lucru va fi condus de Alexandru Ene, consilierul pe probleme economice al Primului-ministru, si va fi format din reprezentanti ai ministerelor si autoritatilor locale.

Recent, grupul francez a anuntat ca va infiinta in Dambovita un centru de proiectare, dezvoltare si testare, a carui constructie va demara in anul 2007. Prin infiintarea acestui centru Renault isi va muta o parte din activitatile de proiectare a noilor modele in Romania. Astfel, o parte din viitoarele modele din gama Renault vor fi concepute si testate de ingineri romani. Valoarea investitiei va fi pentru inceput de 100 de milioane de euro.

Alte doua astfel de centre vor fi construite in Coreea de Sud si in Brazilia.