Grupul bancar UniCredit a obtinut in perioada ianuarie-septembrie 2006 un profit de net de 4,48 miliarde de euro, avansand cu 44,7% peste nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare.

In aceeasi perioada, profitul operational s-a majorat cu 24,7% pana la valoarea de 7,79 miliarde euro, datorita cresterii veniturilor si a controlului eficient al costurilor.

Veniturile totale ale grupului au urcat la 17,55 miliarde de euro, in crestere cu 11,9%.

Profitul net din investitii a fost de 1,07 miliarde euro, fata de 456 milioane de euro in perioada corespunzatoare a anului trecut. La acest capitol au fost incluse castigurile obtinute din vanzarea bancii croate Splitska Banka si a 2S Banca, care au fost de 367 milioane euro, respectiv 401 milioane euro.

In anul 2005, grupul italian Unicredit a preluat banca germana HVB, devenind astfel principala banca din Europa Centrala si de Est si a sasea la nivel european.

Banca este prezenta in Romania prin intermediul subsidiarei UniCredit si controleaza, de asemenea, banca HVB Tiriac.

HVB Tiriac este detinuta in proportie de 50% plus o actiune de Bank Austria Creditanstalt, divizia din Europa Centrala a UniCredit, restul actiunilor fiind controlate de omul de afaceri Ion Tiriac. Banca urmeaza sa fuzioneze cu UniCredit Romania, pana in iunie 2007.

In urma fuziunii dintre UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank, cele doua banci vor crea unul dintre cei mai importanti jucatori din sistemul bancar romanesc, cu active totale nete de 3,3 miliarde euro, 132 de sucursale si 600.000 de clienti.