Grupul de presa german Axel Springer va cumpara 25% din cea mai mare companie media din Turcia, Dogan TV, valoarea tranzactiei fiind de 375 de milioane de euro, informeaza Bloomberg. Tranzactia urmeaza sa fie supusa aprobarii autoritatilor din domeniul concurentei, fiind posibil chiar ca pretul sa fie reajustat in functie de valoarea viitoare a Dogan TV.

In urma tranzactiei, Axel Springer va primi doua din cele sapte locuri ale consiliului de administratie al companiei turce.

“Achizitia unei participatii la Dogan TV, face parte din strategia Axel Springer de a se extinde pe piata europeana, Turcia fiind o piata foarte atractiva, a declarat Mathias Doepfner, director executiv al Axel Springer.

Reprezentantii Dogan Broadcasting Group, actionarul majoritar al grupului Dogan Broadcasting care controleaza 99,51% din activele Dogan TV, au declarat ca acesti bani vor fi folositi pentru extinderea companiei in afara Turciei.

Dogan TV detine trei din cele mai citite cinci ziare si doua din primele patru statii TV din Turcia. Trustul de media turcesc va lansa in curand in Romania postul de televiziune KanalD.

Fondat in 1946, Axel Springer este una dintre cele mai importante companii media la nivel international cu peste 150 ziare si reviste in 27 de tari, zece mii de angajati si vanzari de doua miliarde euro.

Aceasta achizitie permite companiei germane sa intre pe piata de televiziune, dupa ce grupul de presa nu a obtinut aprobarile autoritatilor din domeniul concurentei de a cumpara compania ProSiebenSat.1.