Aflata la cea de-a 11-a aniversare, Bursa de Valori Bucuresti si-a desemnat luni seara castigatorii, in cadrul Galei Premiilor Pietei de Capital. SIF Oltenia, Banca Transilvania si Banca Mondiala s-au numarat printre laureatii BVB, intr-o ceremonie co-prezentata de Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor din Romania.

SIF Oltenia a obtinut premiul de excelenta pentru cel mai atractiv emitent listat la BVB sau Rasdaq. La aceeasi categorie au mai fost nominalizate Banca Transilvania si Transelectrica. Daca Banca Transilvania are o valoare a tranzactiilor ce depaseste zilnic 1 milion de euro, anul acesta SIF Oltenia a inregistrat cel mai ridicat profit dintre societatile de investitii financiare.

In primele noua luni ale anului, SIF Oltenia a avut un castig de 26,4 milioane de euro. Infiintata in 1993, SIF OLTENIA SA functioneaza ca o societate comerciala pe actiuni, cu capital fix, integral privat.

Premiul pentru cel mai dinamic emitent listat a fost acordat Bancii Transilvania. Infiintata in urma cu 12 ani, a fost prima institutie bancara din Romania cotata la Bursa de Valori Bucuresti, in 1997. La aceeasi categorie, printre nominalizati s-au numarat SNP Petrom si Rompetrol.

Premiul pentru cea mai apreciata oferta publica de actiuni sau obligatiuni a fost obtinut de Transelectrica. Printre nominalizati s-au mai aflat si Banca Carpatica si Banca Mondiala. Anul acesta, Transelectrica a scos la vanzare, prin oferta publica, la 14 iunie, circa 7,33 milioane de actiuni, la un pret de 16,8 RON pe titlu.

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a acordat Bancii Mondiale un premiu special pentru activitatea sa.

Presedintele bursei electronice Rasdaq, Andrei Siminel, s-a aflat si el printre castigatori, la categoria Premiul de excelenta pentru activitatea in domeniul pietei de capital. Siminel, nu s-a aratat deloc optimist in ceea ce priveste piata de capital , afirmand ca "viteza cu care devenim competitivi nu este suficient de mare".

Fostul ministru al Finantelor Publice, senatorul PNL Ionut Popescu, a primit premiul pentru Pomovarea cadrului legislativ favorabil dezvoltarii piatei de capital.

Cristian Sima si Trabantul
Foto: HotNews

La premiile BVB cu Trabantul

O aparitie insolita la Gala Premiilor Pietei de Capital a avut-o Cristian Sima, presedintele societatii de brokeraj WBS Holding. El a venit la reuniune intr-un elegant... Trabant, condus de soferul personal. “E prima mea masina, si nu renunt la ea. Nu va place?”, s-a adresat Cristian Sima audientei siderate.