Pentru a nu fi oprita furnizarea de energie electrica, conducerea societatii Tractorul Brasov a platit marti Electricii Brasov facturile pentru lunile octombrie si noiembrie 2006.

Achitarea celor doua facturi, in suma de 15,6 miliarde de lei vechi, s-a facut dupa ce luni, 21 noiembrie, reprezentantii Electrica Brasov au trimis o instiintare catre uzina Tractorul Brasov prin care anunta ca ii va limita din nou furnizarea de energie electrica, iar la sfarsitul saptamanii va fi deconectata total de la electricitate.

Masura urma sa fie luata din cauza nerespectarii angajamentului de plata a facturilor curente.

O masura similara a fost luata de Electrica in luna septembrie. Pentru a nu se sista furnizarea de energie, a fost semnat un memorandum intre AVAS, S.C. Electrica, Electrica Transilvania Sud si Tractorul Brasov, prin care erau reglementate modalitatile de plata a datoriilor. Pentru achitarea datoriile istorice, acestia se angajau sa ipotecheze o parte din active, lucru care nu s-a intamplat.

Termenul limita pentru stabilirea activelor care urmau a fi ipotecate a fost pana la 10 octombire.

Directorul general al societatii Tractorul Brasov, Serban Titu, afirma ca aceste active ar fi trebuit sa fie stabilite de comun acord cu reprezentantii AVAS. Este vorba de ipotecarea unor hale aflate in incinta societatii.

Serban Titu spune ca acest lucru nu s-a intamplat din cauza schimbarii din functie a presedintelui AVAS, Razvan Orasanu cu Teodor Atanasiu, schimbare care nu a mai permis continuarea rezolvarii acestei probleme.

Potrivit purtatorului de cuvant al Electrica Brasov, Erszbet Barta, dupa adunarea generala a actionarilor ce urmeaza sa aiba loc in 29 noiembrie, vor fi stabilite noi modalitati de plata a datoriilor istorice. In acest moment, datoria istorica a societatii Tractorul Brasov catre Electrica se ridica la suma de 45 de milioane lei noi.

In cazul in care Societatea Tractorul Brasov nu si-ar fi platit facturile curente, Electrica Brasov urma sa reduca miercuri furnizarea de energie electrica la 10 MW, joi la 5 MW, iar vineri sa sisteze furnizarea.