Banca Transilvania a realizat la finele anului trecut un profit brut de 132 milioane de lei, in vreme ce profitul net se situa la nivelul de 120 milioane de lei, cu 21% mai mare decat cel inregistrat in anul 2005, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.

La 31 decembrie 2006, activele totale ale bancii erau de opt miliarde de lei, fiind mai mari cu 64% decat in anul anterior.

Institutia financiara a acordat anul trecut credite in valoare totala de 4,89 miliarde de lei, dintre care aproximativ 57% reprezinta credite pentru persoane juridice, iar 43% pentru persoane fizice. Resursele atrase de la clienti se ridica la valoarea de 5,82 miliarde de lei.

Banca Transilvania a realizat investitii de 93 milioane de, sumele fiind alocate in special pentru extinderea teritoriala a bancii, dar si pentru moderniarea unor sucursale si agentii.

Potrivit reprezentantilor institutiei financare, in acest an banca va avea un buget de investitii de 30 milioane de euro si va deschide cel putin 80 de unitati. Totodata, principalul obiectiv al Bancii Transilvania este acela de a ajunge la un milion de clienti activi.

Banca Transilvania este cea de-a cincea mare banca romaneasca si cea de-a patra in functie de reteaua teritoriala. Cel mai mare actionar al institutiei este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare care controleaza 15% din capitalul bancii, restul actionarilor nedetinand mai mult de 5% din capitalul social.