Americanul Michael Phelps si-a imbunatatit propriul record mondial in proba de 200 metri fluture, stabilind o performanta mai buna cu 9 sutimi fata de fostul record. La o reuniune de natatie programata in orasul Columbia, statul american Missouri, Phelps a fost cronometrat in 1 minut, 53 de secunde, 71 de sutimi.

Fosta performanta (1:53.80) fusese realizata tot de inotatorul de 21 de ani, in 2006, la Campionatele Pan Pacific de la Victoria, Canada.

Este a cincea oara cand americanul, castigator a sase medalii olimpice de aur la Jocurile de la Atena, modifica recordul acestei probe. Prima oara, Phelps a imbunatatit acest record in 2001, cand avea doar 15 ani.

"Nu ma asteptam sa dobor recordul acum. Cand mi-am dat jos masca si am vazut timpul, aproape am luat-o razna", a declarat el reporterilor.

Phelps spera sa fie si mai rapid decat atat la Campionatele Mondiale care sunt programate in martie, la Melbourne, Australia, unde isi propune sa concureze la alte 16 probe, in ciuda specialistilor, care il sfatuiesc sa aleaga cat mai putine, pentru care sa se antreneze special.