Gloria Bistrita debuteaza cu dreptul in stagiunea de primavara a Ligii Intai si dorintele antrenorului Ioan Ovidiu Sabau devin realizabile. In finalul turului, Sabau anunta ca echipa sa va lupta pentru un loc in cupele europene.

Gabriel Muresan si Dorel Zaharia au punctat pentru Gloria in primele 20 de minute ale jocului si nici eliminarea bistriteanului Sergiu Costea in minutul 23 nu a mai schimbat istoria acestei partide.

Gabriel Muresan a deschis scorul in minutul 15, reluand din careul de 16 metri un balon centrat din coltul terenului. Gloria isi dubleaza avantajul in minutul 20 printr-un gol senzational reusit de Dorel Zaharia cu un sut de la 25 de metri, lateral dreapta.

"Vreau sa-i felicit pe cei care au transpirat, au muncit foarte mult. Este victoria lor. A fost o victorie pe deplin meritata. Rezultatul imi da incredere si ma face sa nu-mi para rau ca am ramas langa acesti jucatori. E foarte bine sa lucrezi cu caractere, cu oameni care simti ca vor sa lucreze. Obiectivul nostru este sa muncim si sa acumulam puncte."

Ioan Ovidiu Sabau - antrenor Gloria

Din minutul 23, Gloria a ramas cu un jucator mai putin pe teren. Sergiu Costea vede al doilea cartonas galben al partidei, din partea centralului Cristi Balaj. Primul avertisment il primise cu patru minute mai devreme.

Pandurii nu au reusit sa materializeze superioritatea numerica, singurele ocazii de gol venind in partea secunda din partea atacantului Sorin Vintilescu, dar acesta a fost de fiecare data blocat de portarul Calin Albut, aflat intr-o zi buna.

"Scorul arata realitatea din teren. Gloria a jucat mai bine. Din pacate, noi nu am facut ce trebuia si, normal, am pierdut acest joc. Am asteptat mai mult de la noii veniti. Vasilache si Pacurar au facut un joc slab. Poate erau obisnuiti prea mult cu acest teren, nu pot sa-mi dau seama, inexplicabil."