Nemultumiti, pesemne, de audienta nationala din ce in ce mai proasta a conflictului lor, presedintele Basescu si premierul Tariceanu si-au scos principalul lor produs politic in lume, prezentandu-l pe larg la BBC.

Dl Basescu l-a acuzat pe dl Tariceanu ca "a ajuns un partener al fostelor structuri" si a mentinut sistemul clientelar al PSD iar dl Tariceanu l-a acuzat pe dl Basescu ca protejeaza "companii acuzate de coruptie" si l-a considerat un adevarat pacat: "e pacat ca Romania n-a putut alege un altfel de presedinte, cu o cultura politica solida".

Adica pe dl Nastase! Premierul recunoaste astfel ca PNL l-a sustinut de fapt pe dl Nastase in jurul caruia se si adunasera papioanele dupa primul tur - de unde dl Patriciu ii transmitea dlui Basescu "ca mai are doua saptamani de liniste". Ce uita dl Tariceanu este ca dl Nastase nu l-ar fi pus in veci de veci prim-ministru lasandu-l sa triseze la Bursa in deplin anonimat.

In calitate de regretat al premierului, dl Nastase a si fost invitat la receptia celor 90 de ani de viata ai dlui Quintus fiind plasat la masa principalelor papioane alaturi de dl Tariceanu si de eminenta sa cenusie, dl Patriciu. Chiar si dl Vosganian a recunoscut ca "exista voci in PNL care-l considera pe Basescu mai periculos pentru democratie decat PSD".

I-auzi! Daca dl Vosganian aude enorm, dl Tariceanu vede monstruos: "presedintele se comporta ca un sef de stat al unei foste republici sovietice" - ceea ce arata ca simturile politice au luat-o razna reproducand, in formula atrofiata, senzatiile, ticurile si tertipurile propagandistice tocite de regimul Iliescu.

Dl Tariceanu a inceput sa frecventeze croitoresele de la Barlad, dl Berceanu inaugureaza autostrazi zburand cu avionul (pilotat personal) deasupra unui cuib de interese, iar dl Videanu iese la plantat copaci si ne anunta ca la Paris se poarta bicicleta: "ca e director de companie, ca e adjunct al primarului Capitalei, nu le este rusine sa mearga cu bicicleta".

Nici alor nostri nu le este rusine - de nimic: nici sa mearga cu adversarii. Se zvoneste ca presedintele, care a invitat partidele la Cotroceni, are de gand sa negocieze cu PSD un guvern de tehnocrati. Asa ca, marea isprava a dlor Basescu si Tariceanu se reduce acum la cursa ambilor de a ajunge la coada PSD.

Cine va ajunge primul? Presedintele cu elicopterul, premierul cu motocicleta, primarul Videanu cu bicicleta sau viceprimarul Orban cu chitara si cu gura? Caraghiosii! N-au fost in stare sa-si suporte propriul aliat iar acum au ajuns sa pupe trei maini (PSD, PRM si PC) si toate, cu unghiile netaiate. Ce-i incurca acum pe combinagii este ca nu au incredere unii in altii. Asa le trebuie.