Pana in prezent, nici o banca nu a cumparat caietul de sarcini, in conditiile in care data-limita este joi, 3 mai. Cele 560 milioane de euro reprezinta circa 4% din totalul sumelor UE destinate domeniului agriculturii, in perioada 2007-2013.

Ministerul agriculturii estimeaza ca valoarea fondurilor UE destinate sectorului agricol care vor ajunge efectiv in Romania in acest an este de circa 560 de milioane euro, banca in contul careia vor fi virati banii urmand sa fie selectata in urma unei licitatii publice, pe 7 mai.

"Noi trebuie sa comunicam Comisiei Europene contul in care sa fie trimisi banii, astfel ca vom selecta o banca, in urma unei licitatii publice. Este vorba de sume din cele doua fonduri - Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)", au declarat reprezentanti ai Directiei Achizitii din minister.

Bancile pot depune oferte pana luni, 7 mai, la ora 10.00, iar licitatia va incepe la ora 11.00, au declarat reprezentanti ai Directiei Achizitii din minister. Banca va fi selectata pentru fondurile destinate Romaniei in acest an, cu posibilitatea prelungirii contractului pe o perioada de patru luni.

Pana in prezent, nici o banca nu a cumparat caietul de sarcini, in conditiile in care data-limita este joi, 3 mai.

Plati la hectar

Cele doua fonduri ale Uniunii Europene, FEGA si FEADR, sunt destinate finantarii sectorului agricol si de dezvoltare rurala.

Astfel, prin FEGA sunt acordate platile unice pe suprafata pentru fermieri, de circa 50 de euro pe hectar in acest an, dar si masuri de reglare a pietei (de exemplu, achizitionarea de catre APIA a unui anumit produs la un pret de referinta - n.r.), iar FEADR este destinat sprijinirii proiectelor de dezvoltare rurala.

Integral in Romania Libera