Coalitia pentru o Guvernare Curata protesteaza fata de incercarile de a opri anchetele contra unor oameni politici de virf.

In acest sens, CGC solicita demisia ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, si inlocuirea acestuia cu o persoana fara legaturi cu partidele politice, precum si demisia ministrilor anchetati in prezent pentru acte de coruptie sau trafic de influenta, se arata intr-un comunicat remis, joi, HotNews.ro.

Totodata, CGC ii indeamna pe romani sa se prezinte la vot pe 19 mai, pentru ca altfel exista „riscul reintoarcerii practicilor de a subordona justitia intereselor unor partide politice care incearca sa se plaseze deasupra legii”.

Semnatarii protestului critica tentativa ministrului Tudor Chiuariu de a inlocui, fara nici o justificare, magistrati din conducerea DNA, urmarind eliminarea unui procuror care-l ancheteaza inclusiv pe ministrul de stat Marko Bela.

In comunicatul CGC se arata ca actualul ministru al Justitiei a obtinut o Agentie Nationala de Integritate subordonata integral Senatului Romaniei, „ceea ce va duce automat la excluderea senatorilor din lista celor deranjati de controale ale averii”, subliniind ca ” interventia sa la DNA aduce avantaje directe colegilor de coalitie sau partid anchetati si il descalifica de la a mai ocupa aceasta pozitie'”.

Protestul a fost initiat si semnat de catre Academia de Advocacy, Grupul pentru Dialog Social, Freedom House, Societatea Academica din Romania si Societatea Timisoara.