Agentia Nationala Antidrog a organizat, prin Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Sibiu, programul „Zilele Antidrog la Sibiu”. Marti 12 iunie, programul si-a continuat activitatea in diferite locatii din Municipiul Sibiu si din orasul Cisnadie.

In cadrul Liceului Teoretic „Gustav Gundisch” din Cisnadie s-a desfasurat o conferinta cu tema „Prevenirea consumului de droguri in randul tinerilor, ca prioritate a comunitatilor locale”.

Conferinta a fost sustinuta de Ebbe Larsen, profesor si presedinte al Comunitatii Terapeutice Moltrup si Martin Jensen, profesor si director adjunct al Scolii Kofoe’s School din Danemarca.

Programul a continuat cu un spectacol de muzica populara sustinut de Ansamblul “Ciocarlia” pe scena din Piata Mare a Sibiului si o lansare de carte a “Lebada cu ochii verzi” de Ion Puiu Stoicescu, la Biblioteca judeteana „Astra” Corpul B.

Prezent la acest eveniment, protagonistul filmului „Happy end”, Mircea Diaconu, si-a marturisit nelinistea fata de provocarile carora trebuie sa le faca fata tinerii de azi, sfatuindu-i pe acestia sa isi infranga curiozitatea si sa nu incerce drogurile si nici macar alcoolul sau tutunul.