Administratia Prezidentiala a trimis miercuri parlamentului propunerea institutiei pentru mandatul vacant din Consiliul de Administratie al postului public de radio. Persoana nominalizata, Marilena Constantinescu, a fost purtator de cuvant in Ministerul Justitiei si reprezentant al lui Traian Basescu in comisia speciala de acordare a timpilor de antena in campania pentru referendumul din 19 mai.

Postul ce trebuie ocupat de un reprezentant al Presedintiei este ramas vacant din 2005, cand Traian Basescu a refuzat sa faca propuneri pentru conducerile posturilor publice de radio si televiziune.

Gestul presedintelui, si ulterior si al PD, a reprezentat un protest fata de politizarea institutiilor publice de presa si s-a dorit o forma de presiune pentru modificarea legii de organizare si functionare a SRR si SRTv. Aceasta modificare nu a avut insa loc nici pana in acest moment.

Saptamana trecuta, Administratia Prezidentiala si-a desemnat si candidatul pentru CA al SRTv, pe jurnalistul Catalin Avramescu.