Reprezentantii guvernului au confirmat ieri ca statul va pregati o lege speciala care sa permita Ford facilitati la preluarea fabricii Daewoo Craiova. Totusi, membrii Comisiei de privatizare sustin ca, la schimb, au solicitat producatorului american sa imbunatateasca oferta financiara pe care a depus-o deja.

„Pana in prezent comisia nu a deschis oferta financiara depusa de compania Ford, iar solicitarea de imbunatatire a ofertei a fost ceruta potentialului cumparator conform prevederilor legislatiei in domeniul privatizarii”, se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Termenul pe care l-au acordat oficialilor Ford pentru a veni cu o oferta mai buna de la singura companie interesata de preluarea Daewoo Craiova este 15 august.

„Comisia de privatizare a decis sa deschida prima oferta financiara abia dupa ce va primi si oferta imbunatatita. Tinand cont ca s-a ajuns la negocierea formei finale a contractului de privatizare, AVAS spera sa primeasca o noua oferta pana la mijlocul lunii august”, au afirmat surse din cadrul AVAS.

Vladescu joaca pentru americani

O oferta mai buna din partea Ford va veni insa doar insotita de o serie de pretentii ale americanilor legate de situatia actuala a fabricii de la Craiova, mai ales legate de datoriile pe care le are in prezent compania.

Seful Comisiei de privatizare si fost ministru al finantelor, Sebastian Vladescu a recunoscut ca o parte din conditiile Ford nu sunt in conformitate cu actualul cadru legislativ si ca va incerca sa gaseasca o formula legislativa noua, acceptata de ambele parti.

In cazul in care privatizarea va fi parafata, Ford va produce anual in Romania 300.000 de autovehicule si tot atatea motoare.

Integral in EvZ