Premierul a invitat partidele la Palatul Victoria pentru consultari privind data alegerilor europarlamentare. Dl Tariceanu a vrut probabil sa-si flateze calitatile de gazda de reuniuni, sa socializeze si sa-si studieze invitatii - pentru ca altminteri atributiile de a fixa data alegerilor ii revin in exclusivitate.

Daca e sa ne luam dupa dl Geoana, data probabila ar fi 9 decembrie dar ramane sa vedem confirmarea.

Intalnirea dintre dnii Geoana si Tariceanu la Palatul Victoria reprezinta, fara discutie, secventa zilei: e prima intalnire dintre cei doi dupa ce dl Geoana, batand campii patriei, a declarat ca vrea sa fie prim-ministru si sa-i ia locul dlui Tariceanu si ca alegerile pentru PE "trebuie organizate de guvernul urmator".

Oare cum o fi decurs revederea? Ce-si vor fi spus cei doi? Tu esti Mircea? Ai venit sa mi te-nchini sa nu schimb a ta coroana intr-o ramura de spini? Cine stie? Bataliile nu se mai dau astazi la Rovine ci la Rovinari de unde "baietii destepti" si-au luat energie ieftina pe inca zece ani.

De aceea motiunea sinucigasa a PSD, deja stoarsa ca o rufa pe toate ecranele, s-ar putea sa nu fie catusi de putin un "cadou" pentru dl Basescu ci mai degraba un cui pentru toata lumea. Sau, mai sincer spus, o aiureala in plus, care n-aduce nicio clarificare.

Ce sa se clarifice in batalia asta bezmetica? Fidel ostilitatilor sale politice, PD a refuzat invitatia premierului - asa cum, deocamdata, a refuzat si invitatia PSD la motiune. De fapt, instinctul de conservare ar trebui sa-i avertizeze pe fostii aliati PNL si PD ca singura lor sansa de a intra intregi in alegeri este fuga de PSD.

Din acest motiv, auto-motiunea dlui Geoana pare mai degraba un serviciu involuntar facut dlui Tariceanu pe care il scoate un pic de sub acuzatia complicitatii cu PSD salvandu-i papionul.

In fine, n-au decat sa se descurce singuri cu duplicitatile, resentimentele, interesele si isteriile lor - din care, evident, oricat si oricum le-ar combina n-are cum sa iasa ceva sanatos ci numai solutii avortate. Doar o prevazatoare de talie mondiala (dar de origine romana) s-a incumetat sa prevada ca viitorul presedinte al tarii va fi "tanar" si va avea initiala M.

O fi m de la mafiot, mincinos sau mason? Singurul care s-a saturat de politica, unde a trait "sentimentul neimplinirii" si implinirea esecului, este dl Dan Voiculescu care si-a anuntat retragerea din competitie. Inteleapta hotarare.

A pierdut banii si timpul degeaba in zona asta intrucat partidul sau, PC, de cand s-a nascut nici c-a mai crescut si a ramas la dimensiunile (2%) de doi anisori dupa 15 ani de carucior. Bine c-a primit ordinul de retragere. In numerar, fireste.