La Inalta Curte din Londra incepe, marti, ancheta de stat in cazul mortii printesei Diana, la 10 ani dupa ce lady Di si logodnicul sau Dodi Al Fayed si-au pierdut viata intr-un tragic accident produs in tunelul l`Alma din Paris.

Vor fi alesi 11 jurati din 25 aflati pe lista, gata sa decida pentru totdeauna cum a murit una dintre cele mai faimoase femei din lume, scrie cotidianul britanic Guardian, in editia electronica de marti.

Va asista la desfasurarea anchetei si tatal lui Dodi, miliardarul Mohamed Al Fayed care sustine ca Diana era insarcinata cu fiul sau in momentul accidentului si ca cei doi ar fi fost ucisi in urmaunui complot pus la cale de MI6 si de ducele de Edinburgh, tatal printului Charles.

Sunt asteptati in sala si sora Dianei, Lady Sarah McCorquodale, precum si consilierul personal al printilor William si Harry, Jamie Lowther-Pinkerton.

William and Harry au cerut o rezolutie rapida in acest caz dar ancheta ar putea dura circa sase luni, timp in care vor fi examinate toate variantele posibile legate de acest caz, scrie sursa citata.

In 31 august 1997, in capitala Frantei, printesa Diana si prietenul ei Dodi al Fayed au fost implicati int-un grav accident de masina in tunelul l'Alma din Paris. Automobilul in care se afla Printesa de Wales s-a lovit de cel de-al 13-lea stalp al tunelului.

Soferul Henri Paul si Dodi al Fayed au decedat pe loc, in timp ce Diana, grav ranita, moare trei ore mai tarziu in spitalul Pitie-Salpetriere.

Anchetatorii francezi au stabilit ca Diana si Dodi al-Fayed au murit in urma unui accident rutier.