Rozatorul animat ce viseaza sa devina un bucatar cu renume la Paris, personaj principal al succesului american de box-office Ratatouille, lanseaza o noua moda in capitala franceza.

"De la aparitia filmului, fara nicio indoiala ca sobolanii au ajuns la moda", a declarat Gerald Moreau, reprezentantul unei asociatii care incurajeaza cumpararea rozatoarelor ca animale de casa, citat de presa franceza.

Numarul vizitatorilor site-ului asociatiei s-a triplat, iar vanzarea de accesorii pentru copii a crescut cu 40 de procente. Copiii sunt innebuniti, de exemplu, sa isi cumpere urechi care atarna, precum ale lui Remy, eroul comediei.

“Sobolanii sunt mult mai destepti si mai interesanti decat hamsterii sau soarecii”, incearca sa explice Gerald Moreau, noua pasiune a francezilor.

Povestea filmului animat

Comedia in regia lui Brad Bird, cel care a realizat si celebrele “The Incredibles” si “The Iron Giant” ii are in rolurile principale pe Patton Oswalt si Janean Garofalo. Este povestea unui soricel pe nume Remy care viseaza sa devina maestru bucatar la Paris, in pofida faptului ca familia sa i se impotriveste.

El locuieste in canalizarea unui restaurant foarte bine cotat si are sansa sa-si indeplineasca visul cand cunoaste un baiat tanar care incearca cu disperare sa isi pastreze slujba la restaurant, desi nu are calitatile necesare pentru a gati.

Potrivit site-ului oficial al filmului, cei doi devin parteneri in bucatarie si vor trece impreuna prin numeroase aventuri care starnesc rasul spectatorilor peliculei.

De acum incolo depinde doar de ei cum sa il evite pe bucatarul sef, sa isi rezolve problemele si la final, sa produca cel mai bun si delicios Ratatouille din toata Franta.