Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti, recursul procurorilor anticoruptie la decizia Tribunalului de cercetare in libertate a fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan. Acesta este acuzat de procurorii anticoruptie ca a intermediat transmiterea unor bunuri intre un om de afaceri si actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes.

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a facut recurs marti la decizia procurorilor si a declarat, la iesirea din sediul Curtii de Apel, ca este "nevinovat".

Muresan este acuzat de procurorii anticoruptie ca a intermediat transmiterea unor bunuri intre omul de afaceri Gheorghe Ciorba si ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes - pentru ca acesta din urma sa il favorizeze la licitatii de stat.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis redactiei HotNews.ro, Muresan este acuzat de "complicitate la savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta".

Fostul ministru taranist al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, fusese retinut sambata, in urma unei perchezitii a procurorilor anticoruptie in casa lui de langa Baia-Mare.

Duminica, dupa audieri in Capitala, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins propunerea DNA privind arestarea fostului ministru pentru o perioada de 29 de zile. El are insa interdictia de a parasi localitatea de domiciliu, de a purta pistol si de a se intalni cu oameni apropiati anchetei.