Presedintele rus Vladimir Putin a ajuns, marti dimineata, la Teheran, prima vizita in Iran a unui sef de la Kremlin de la revolutia islamica. Putin a decis totusi sa mearga in Iran in pofida informatiilor aparute in presa ca impotriva sa s-ar organiza un atentat.

Putin trebuia sa ajunga in capitala iraniana, luni seara, dar sosirea sa a fost amanata din motive necunoscute, scrie AFP.

Vladimir Putin va participa, la Teheran, summitul sefilor de stat din tarile riverane Marii Caspice. De asemenea, presedintele Rusiei, urmareste sa isi consolideze relatia personala cu omologul sau, Mahmoud Ahmadinejad, si sa intareasca relatiile de colaborare cu aceasta tara, aflata in vizorul Occidentului.

Presedintele rus fusese informat cu privire la o tentativa de asasinat ce ar urma aiba loc, marti, in timpul vizitei sale la Teheran. Potrivit agentiei ruse Interfax, surse din cadrul serviciilor speciale ruse au afirmat ca o banda de atentatori sinucigasi ar incerca sa il omoare pe liderul de la Moscova.

Potrivit BBC News, de cand Vladimir Putin a devenit presedinte, in decembrie 1999, mai multe comploturi de asasinare impotriva sa au fost descoperite in timpul unor vizite in strainatate.

La putin timp de la inceperea mandatului de presedinte, serviciile de securitate ucrainene au anuntat ca au dejucat o tentativa de ucidere a lui Putin la o reuniune neoficiala a CSI, desfasurata la Ialta.