Intreaga Macedonie este in doliu, miercuri, dupa ce starul pop Tose Proeski, a murit intr-un accident de masina, la varsta de 26 de ani.

Televiziunea de stat si-a intrerupt programul obisnuit pentru a transmite in direct imagini din piata centrala de la Skopje, unde sute de oameni aprind lumanari si aduc postere cu Tose, scrie agentia macedoneana Makfax.

Mai multe scoli si licee si-au suspendat cursurile pentru ca tinerii sa se poata intalni ca sa-i aduca un ultim omagiu starului pop.

Tose Proeski si-a pierdut viata marti pe o autostrada din Croatia cand autoturismul in care se afla s-a izbit de un camion. In momentul coliziunii cantaretul dormea pe unul dintre locurile pasagerilor. Inca doua persoane aflate in masina au fost ranite, scrie BBC online.

"Macedonia si Balcanii au pierdut un inger," a spus capul bisericii ortodoxe macedonene, arhiepiscopul Stefan.

Vestea mortii lui Tose a facut inconjurul lumii, marile agentii de presa descriindu-l ca pe cel mai mare star pop din Balcani sau "Elvis Presley al Balcanilor".

Tose Proeski a inceput sa cante de la varsta de 15 ani si a scos primul sau album la 18 ani. Mai multe hituri ale sale au ajuns sa fie fredonate nu numai in Macedonia ci si in fostele state iugoslave Serbia, Bosnia-Hercegovina si Croatia.

Intre cele mai fredonate melodii ale sale sunt "Whose Are You?" si "If You Look Me In The Eyes".

Imagini din viata starului pop, ambasador al Bunavointei pentru UNICEF.

Imagini din unul dintre concertele umanitare sustinute recent la Skopje de Tose Proeski.