Alianta PNL & PD n-a murit, dimpotriva, o duce bine-mersi in continuare si asta se vede cel mai bine in afacerile Imopost Developments (firma aia pentru care a ajuns Chiuariu la DNA). La care contribuie ambele partide, dupa posibilitati. Astfel, guvernul lui Tariceanu a pus la bataie terenul Postei din Calea Victoriei.

Primarul Videanu nu era sa stea degeaba si a sarit imediat cu un teren situat in buricul tirgului, pe strada Matei Millo, concesionat catre Imopost Developments pentru sapte euro/mp pe luna si fara licitatie, ca doar nu era sa se complice cu prostii din astea legale. Citeva explicatii inainte de toate.

Imopost Developments reprezinta o asociere, constituita in 2005, intre Posta Romana si firmele lui Sorin Creteanu (Comnord si Procema), chiar cele care au construit sediul reprezentantei Citroen in Baneasa (da, aia a lui Tariceanu). Initial, Posta a contribuit la aceasta afacere cu un teren si o cladire care urma sa fie darimata, situate in Calea Victoriei si evaluate la cinci milioane de euro.

|n prezent, aici se construiesc un hotel si citeva cladiri de birouri. Pentru acesta afacere, DNA ii ancheteaza pe ministrii Justitiei, Tudor Chiuariu, respectiv Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy. Ulterior, in 2006, Posta si-a crescut participatia in Imopost cu un teren situat pe Matei Millo, nr. 10.

Aici se afla un sediu al Postei care urma, vai, dar ce coincidenta, sa fie darimat datorita starii precare. Acest teren, cu o suprafata de 1.600 mp, a fost evaluat la 1,8 milioane de euro, adica la 1.125 euro pe metru patrat si era destinat constructiei unei cladiri de birouri. {i aici intervine chiar el, primarul Adriean Videanu, care face.

De data asta, a facut cadou o concesiune pentru un teren de 712 de mp, situat pe Matei Millo, chiar linga cel de la numarul 10, printr-o Hotarire de Consiliu General din februarie 2007. Acest teren urma sa fie folosit de Imopost Developments pentru constructia unei parcari subterane. Redeventa anuala datorata de Imopost pentru acest teren este de 50.051 de euro.

Adica, sapte euro pe luna pentru metrul patrat de teren situat aproape de Calea Victoriei, in conditiile in care terenul vecin a fost evaluat la 1.125 euro pe mp la cumparare. Sa traiasca nasu’ mare Videanu si sa ne explice si noua, fraierilor care l-am votat, cum e posibil sa dai aproape moca un teren pe care altii ar plati milioane.

silviu.apostol@catavencu.ro