Doua cladiri din centrul vechi al Bucurestiului, de pe str. Blanari nr. 2 si 8 vor fi consolidate, potrivi unui proiect aprobat joi de consilierii generali ai Capitalei. Imobilele apartin in proportie de peste 90% Primariei Capitalei si in acest moment exista riscul sa se prabuseasca. Consolidarea acestora costa circa 7,5 milioane de lei.

Cladirea din strada Blanari nr.2 este monument istoric fiind construita in secolul XIX. Aceasta are subsol, parter, doua etaje plus mansarda si este incadrata in clasa I de risc seismic. Propreitarii imobilului sunt Primaria Capitalei in proportie de circa 93% si firma Culjen Impex - 7%.

Consolidarea imobilului costa 5,5 milioane de lei, iar banii vor fi platiti de cei doi proprietari, in functie de cat detine fiecare din cladire. Daca nu se fac lucrarile de consolidare, imobilul risca sa se prabuseasca, potrivit raportului specialistilor anexat hotararii de Consiliu general. Lucrarile de consolidare trebuie finalizate in doi ani.

Imobilul din strada Blanari nr. 8 este si el monument istoric, fiind construit in anul 1864. Cladirea are subsol, parter, doua etaje si mansarda si prezinta risc seismic de gradul I.

Proprietarii cladirii sunt Primaria Capitalei in proportie de circa 90% si firma Rom Gemeni Turism - 10%.

Consolidarea imobilului costa circa 2 milioane lei si va fi suportata de cei doi proprietari, in functie de cat detine fiecare din cladire. Lucrarile de consolidare trebuie finalizate in doi ani.

Pe 15 mai 2013, doua cladiri monument istoric, lipite una de alta, de pe strada Blanari nr. 4-6 s-au prabusit. Caramizile au ajuns in strada, din fericire insa nu au existat victime. Cladirea de la numarul 6 apartinea Primariei Capitalei.