Mikael Ymer, jucător aflat în prezent pe locul 80 în ierarhia ATP (cel mai sus a fost pe 50), și-a anunțat retragerea din tenis la doar 24 de ani.

Mikael YmerFoto: Kin Cheung / AP / Profimedia

Mikael Ymer s-a retras din tenis la doar 24 de ani

Cu toate că nu a fost folosit și nici nu a fost acuzat că ar fi folosit substanțe interzise, suedezul a fost sancționat cu 18 luni de suspendare pentru că a ratat trei teste antidoping (22 aprilie, 10 august 2021 și 7 noiembrie 2021) în decurs de un an de zile (vorbim despre o încălcare a regulilor doping).

La scurt timp după acest anunț, Ymer a luat o decizie drastică și a anunțat pe rețelele de socializare că se retrage din tenis.

„Salut, băieți, am decis să mă retrag din tenisul profesionist. Vă mulțumesc tuturor pentru amintirile minunate! Ce călătorie a fost! Le doresc tuturor vechilor mei colegi să meargă mai departe în competiție” - Mikael Ymer pe X (fost Twitter).

Mikael Ymer, suspendat pentru că a ratat trei teste antidoping în 2021

Ymer spunea în iulie 2023 că este nevinovat, iar că decizia este una abuzivă. Mikael afirma că a fost prea aspru pedepsit cu toate că nu a folosit vreodată vreo substanță interzisă.

Jucătorul spunea că în ianuarie 2022 a fost acuzat oficial de ITF de o potențială încălcare a regulilor antidoping pentru că a ratat trei teste din afara competițiilor într-o perioadă de 12 luni.

Ymer afirma că a făcut recurs și a fost declarat nevinovat de un tribunal independent format din trei arbitri (iunie 2022).

ITF a făcut însă recurs, iar Curtea de Arbitraj Sportiv a luat decizia de a-l suspenda pe sportiv pentru o perioadă de 18 luni.