Un bărbat de 33 de ani din Arad a murit la Spitalul Judeţean din Timişoara în urma unor multiple complicaţii provocate de o gripă pe care a contactat-o în colectivitatea în care lucra, anunță Agerpres. Tânărul nu avea probleme anterioare de sănătate, a declarat Ovidiu Bedreag, medic la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara. Este cel de-al treilea deces provocat de gripă în România în acest sezon, după o femeie în vârstă de 51 de ani și un bărbat de 53 de ani, ambii din Galaţi.

GripaFoto: AGERPRES

Tânărul de 33 de ani din Arad care a decedat la Spitalul Judeţean din Timişoara a fost transferat pe secţia de Terapie Intensivă a spitalului din Timişoara după ce medicii arădeni nu i-au mai putut asigura ventilaţia artificială corespunzătoare.

"Tânărul nu avea probleme anterioare de sănătate. În colectivitatea în care lucra au fost mai multe cazuri de probleme respiratorii, dar el a avut cele mai grave simptome. A fost internat mai multe zile la Arad, starea lui s-a deteriorat progresiv, a fost la Pneumologie, la Terapie Intensivă în Arad. În momentul în care colegii din Arad nu l-au mai putut ventila artificial corespunzător, l-au transferat către noi, pe 29 decembrie", a declarat marţi, pentru Agerpres, Ovidiu Bedreag, de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara.

Potrivit medicului, pe 1 ianuarie bărbatului i-a fost montat un plămân artificial şi a fost hemodializat continuu pentru susţinerea funcţiei renale. Cu toate eforturile depuse timp de 7 zile de către medicii timişoreni, acesta a decedat.

"Fusese diagnosticat cu gripă, plămân de şoc, insuficienţe multiple de organe", a mai precizat Ovidiu Bedreag.

O femeie și un bărbat din judeţul Galaţi au murit din cauza gripei

Și o femeie de 51 de ani din Galaţi a murit din cauza gripei, fiind al doilea deces din acest sezon înregistrat în acest județ, însă aceasta avea și alte afecțiuni.

Surse medicale au declarat pentu Mediafax că femeia nu fusese vaccinată și că a murit la un spital din Galați.

Este al doilea deces după ce săptămâna trecută un gălățean a murit la un spital din Iași, tot din cauza gripei. Persoana decedată săptămâna trecută este un bărbat în vârstă de 53 de ani din judeţul Galaţi, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat anti-gripal. Bărbatul din Galaţi decedat din cauza virusului gripal de tip A, subtip H3, era internat la Institutul Oncologic din Iaşi, suferind de leucemie în fază terminală.

În prezent, la spitalul din Galați mai este internată o tânără de 26 de ani. Aceasta are o formă ușoară a gripei, dar rămâne sub supravegherea medicilor.

În acest sezon rece, de la începutul campaniei de imunizare și până acum, cel puțin 21.000 de persoane din Galați au fost vaccinate gratuit împotriva gripei.