Mercenarii Wagner conduși de Evgheni Prigojin au recurs la un gest incredibil, luând prizonier un comandant al armatei ruse regulate și publicând o înregistrare video cu interogarea acestuia după ce locotent-colonelul rus pare să fi fost agresat fizic.

Locotenent-colonelul luat prizonier de mercenarii WagnerFoto: Captura video - War Translated

Înregistrarea video publicată de mercenarii Wagner a fost tradusă și redistribuită de Dmitri, fondatorul cunoscutului site War Translated:

„- Te ascult cu atenție, haide! Cine ești?

- Sunt locotenent-colonelul Venetitin Roman, comandantul Brigăzii 72 [de infanterie motorizată].

- Mai departe. Ce ai făcut?

- Am tras într-o mașină care aparține PMC Wagner în timp ce eram beat.

- De ce ai făcut-o?

- Din animozitate personală.

- De ce ai animozitate personală față de PMC Wagner?

- Nu știu”.

Ofițerul rus spune că a dezarmat mercenari Wagner alături de o companie de infanterie motorizată

Întrebat apoi de interogator ce a făcut cu o zi în urmă împreună cu subordonații săi, ofițerul rus răspunde că a dezarmat o unitate de răspuns rapid a mercenarilor Wagner.

Interogatoriul continuă:

„- Câți oameni ai avut în grupul tău?

- 10-12 oameni.

- Câți subordonați ai avut ieri?

- Am avut 10-12 oameni cu mine”.

Locotenent-colonelul spune că în afară de aceștia la dezarmarea unității Wagner au participat și militari ai unei companii de infanterie motorizată, el repetând la presiunea interogatorului că acțiunea s-a datorat „animozității personale”.

Evgheni Prigojin a acuzat armata rusă că a încercat să îi arunce în aer mercenarii

Publicarea acestei înregistrări video cu interogarea ofițerului rus vine după ce la sfârșitul săptămânii trecute șeful grupării paramilitare Wagner a acuzat forțele armate ruse că au încercat să îi arunce în aer oamenii.

Prigojin a declarat într-o postare făcută pe Telegram că trupele sale au găsit o duzină de clădiri în care oficiali ai Ministerului Apărării au plantat explozibili, inclusiv mine antitanc și că oficialii în cauză au declarat că ordinele de a planta dispozitivele au venit de la superiorii lor.

Prigojin a declarat că mișcarea nu a fost „necesară pentru a descuraja inamicul”, deoarece zona în cauză se afla în „spate”. „Prin urmare, putem presupune că aceste încărcături erau destinate să întâmpine unitățile Wagner care înaintau”, a spus el.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat acuzațiile aduse de șeful mercenarilor.

Acuzații pe bandă rulantă lansate de „bucătarul lui Putin” la adresa comandamentului militar

Tot săptămâna trecută, Prigojin spunea că mercenarii săi vor continua să lupte în Ucraina dacă oamenii săi ar obține o secțiune separată a frontului fără a fi nevoiți să depindă de „clovnii" care conduc forțele armate ruse.

„Dacă întregul lanț (de comandă) este 100% eșuat și va fi condus doar de clovni care transformă oamenii în carne, atunci nu vom participa la el", a declarat el într-o nouă escaladare a conflictului cu comandamentul militar de la Moscova.

Aceste comentarii făcute de Prigojin au venit la rândul lor după ce șeful mercenarilor Wagner a declarat la sfârșitul lunii mai că a cerut procurorilor ruși să investigheze posibile infracțiuni comise de înalți oficiali ruși din domeniul apărării înainte și după declanșarea „operațiunii militare speciale” din Ucraina anul trecut.

Prigojin l-a acuzat în repetate rânduri pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, dar și pe alți oficiali de rang înalt de sabotarea efortului de război al Rusiei.

Urmărește ultimele evoluții din a 467-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.