Liderul grupului Wagner Evgheni Prigojin a declarat că mercenarii săi vor continua să lupte în Ucraina dacă oamenii săi ar obține o secțiune separată a frontului fără a fi nevoiți să depindă de „clovnii" care conduc forțele armate ruse, informează Reuters.

Evgheni PrigojjinFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Evgheni Prigojin, care împlinește joi 62 de ani, își serbează ziua de naștere într-o taberă de antrenament, unde a confirmat că mercenarii Wagner vor părăsi în cele din urmă orașul Bahmut din estul Ucrainei pe 5 iunie, după ce l-au predat armatei ruse.

Mercenarii lui Prigojin au capturat orașul devastat la sfârșitul lunii mai, după luni de război crâncen.

„Dacă întregul lanț (de comandă) este 100% eșuat și va fi condus doar de clovni care transformă oamenii în carne, atunci nu vom participa la el", a declarat Prigojin, cunoscut pentru comentariile sale tranșante, adesea pline de înjurături, cu privire la desfășurarea războiului.

„Frumos, nu-i așa?", le-a spus zâmbind reporterilor ruși, privind cerul nopții luminat de explozii și rachete de semnalizare roșii pe fondul rafalelor de focuri de armă automată ale mercenarilor săi.

Proteze pentru mercenarii răniți la Bahmut

El a povestit și despre protezele pentru membrele inferioare pe care le-au primit mercenarii răniți, inclusiv cei care au continuat să lupte.

Prigojin a declarat că oamenii săi au vrut să se odihnească în taberele din zonele Ucraina controlate de Rusia timp de aproximativ o lună și apoi lucrurile se vor clarifica.

„A fost un an greu. Apoi vom vedea cum va fi", a spus el.

„Bucătarul lui Putin”, fost pușcăriaș și vânzător de hot-dog, a căpătat o notorietate în timpul celor 15 luni de război din Ucraina și i-a insultat constant pe cei mai importanți militari ai președintelui Vladimir Putin, în special pe ministrul rus al apărării Serghei Șoigu și pe șeful Statului Major General Valeri Gerasimov, în privința realizărilor de pe câmpul de luptă.

Nici Șoigu și nici Gerasimov nu au răspuns în public la insultele sale.

Prigojin, care a glumit săptămâna trecută că porecla sa ar trebui să fie „măcelarul lui Putin" și nu „bucătarul lui Putin", a declarat miercuri că a cerut procurorilor să investigheze dacă înalți oficiali ruși din domeniul apărării au comis vreo „crimă" înainte sau în timpul războiului din Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 463-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.