Augustin Mitu este consilier local aflat la al doilea mandat si marcant membru al PSD Prahova. Are o firma de publicitate, Amit Marketing, care se ocupa cu productia de materiale publicitare si un fin, Adrian Cracea. In afara calitatii de fin, Cracea mai are calitatea de director in cadrul companiei Amit si aceea de administrator al firmei Ekart Design.

Ekart Design se ocupa cu publicitatea outdoor, are mai multe afaceri in derulare cu Primaria Ploiesti, institutii din subordinea acesteia si a Consiliului Local iar materialele publicitare sunt adeseori comandate la firma nasului. Niciodata relatia stransa dintre cei doi si firmele lor nu l-au pus nas intr-o situatie de flagranta incompatibilitate asa cum s-a intamplat ieri.

O scurta introducere

Pana la miezul subiectului este indicat sa ne invartim putin pe piata de publicitate outdoor a Ploiestiului unde cei doi sunt jucatori grei. Cu un potential de cateva milioane de euro anual, publicitatea stradala din Ploiesti a fost pana anul trecut un adevarat paradis pentru firmele din domeniu care au speculat din plin oportunitatea de a castiga bani de pe urma acestei industrii.

La 22 martie 2006, prin hotararea nr. 82, Consiliului Local s-a asociat cu Esrom Civitas Outdoor “in vederea exploatarii unor locatii de publicitate stradala”. Acest lucru a dus la crearea unui monopol pe piata, peste 80% din ea fiind controlat de Esrom in urma acestei asocieri. Esrom este o firma care are mai multi asociati persoane juridice, printre care si Ekart Design.

O relatie mereu negata

Am facut aceasta precizare pentru a va putea face o idee asupra a ce inseamna printurile necesare acoperirii panourilor publicitare si a celorlalte forme de afisaj. Cum nu Esrom este subiectul nostru, sa ne intoarcem la Ekart Design, firma finului consilierului local Augustin Mitu, pana acum o saptamana purtator de cuvant al PSD Prahova.

Asa cum va spuneam, in multe dintre cazuri, printurile necesare campaniilor pe care le contracteaza fie Esrom, unde Ekart este asociat, fie direct Ekart, sunt facute si instalate de Amit Marketing. Orice legatura intre cele doua firme a fost si este negata vehement de patronii celor doua firme.

Unul dintre motive poate fi si acela ca nu-ti trebuie prea mult creier ca sa-ti dai seama ca, la fel ca in viata de zi cu zi, si in afaceri nasul ramane nas.

Ieri s-a intamplat un fapt nefiresc pentru o relatie de afaceri atat de bine ascunsa ani de zile in care finul, director la firma nasului, face afaceri cu Primaria si institutii din subordinea acesteia sau a Consiliului Local fara ca nasul, consilier local, sa fie vreo secunda banuit de incompatibilitate.

Mitu semneaza pentru Ekart

Despre ce este vorba? Ieri, la orele 11.00, la sediul RATP, a avut loc o licitatie pentru “contractul de furnizare privind achizitia de material publicitar destinat inscriptionarii unui numar de 24 de autobuze cu sigla proiectului Civitas II Succes” la care au participat trei firme. Una dintre ele a fost Ekart Design.

Ei bine, cine credeti ca semneaza procesul verbal in dreptul firmei Ekart? Ati ghicit, exact Augustin Mitu, consilier local, nas al patronului firmei, membru al mai multor comitete si comitii loco. Imediat ce am aflat, am contactat-o pe Magdalena Mazalu, secretarul Primariei Ploiesti si am rugat-o sa ne comenteze situatia.

Raspunsul a fost sec si cat se poate de explicit: “Nu are voie!”. Asa zicem si noi dar cum este vorba despre Augustin Mitu, seful de campanie al PSD la referendum, apropiat al administratiei, consilier local, etc., etc., etc., mai vedem.

Contactat de reporterii nostri, Augustin Mitu a negat relatia cu firma Ekart Design controlata de finul sau. “Am niste colaboratori pe acolo, dar nu am nicio treaba cu firma respectiva”, a declarat consilierul local al PSD.