Mircea Geoana a declarat marti ca Romgazul si Transgazul vor ramane in proprietatea statului, astfel incat Romania sa-si poata apara interesele pe plan international, transmite NewsIn.

Geoana a participat, marti seara, la sarbatoarea Zilei Nationale, organizata in localitatea constanteana Adamclisi, langa mausoleul Tropaeum Traiani.

"Nu putem accepta ca astazi 650.000 dintre romani sunt fara slujba, nu putem sa asistam nepasatori cum somajul merge catre un milion de oameni. Vom continua sa investim la Cernavoda, vom continua sa avem un complex energetic puternic, vom pastra in maini romanesti si mainile statului Romgazul si Transgazul pentru a putea sa ne aparam interesele pe plan international", a spus candidatul PSD la presedintie.

Surse politice au declarat la inceputul lunii noiembrie, pentru HotNews.ro, ca discutiile din cadrul vizitei secrete efectuate pe 27 aprilie 2009 de catre Mircea Geoana la Moscova au durat peste doua ore si au avut ca tema privatizarea Romgaz si chestiuni legate de energie.