Președintele PNL Ludovic Orban a declarat ca parlamentarii se vor întâlni într-o sesiune specială pentru a vota desființarea Secției Speciale, dar după ce au un verdict de la Comisia de la Veneția.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre Avocatul Poporului: Acvem o singură candidatură

Liberalul spune că după şedinţa coaliţiei că s-a decis demararea procedurii de numire a Avocatului Poporului, fiind depusă o singură candidatură pentru acest post. Votul va avea loc, cel mai probabil, luni.

”Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului. Mâine la 9.30 vom convoca Birourile Permanente reunite. A fost depusă o singură candidatură şi vom demara procedura”, a declarat, marţi seară, Ludovic Orban.

Acesta a explicat că procedura presupune audiere în Comisiile juridice reunite, urmate de plen.

”Mâine vom convoca un plen, dar, cel mai probabil, votul pe Avocatul Poporului (...) vom avea luni”, a mai declarat Orban.

Întrebat dacă va fi susţinut de întreaga coaliţie Avocatul Poporului, Orban a afirmat: ”Bineînţeles”.

Acesta afirmă că desfiinţarea Secţiei speciale şi Avocatul Poporului sunt două chestiuni diferite.

Despre Înființarea Agenției Naționale pentru investițiile în Sănătate

Deși înființarea instituției este cuprinsă atât în programul de guvernare al Coaliției cât și în Planul Național pentru Redresare și Reziliență(PNRR) trimis la Bruxelles, Orban a reiterat faptul că nu dorește ca aceasta să aibă rolul de a gestiona proiectele și implicit banii europeni alocați pentru acestea, ci dorește ca derularea procedurilor să se facă de cel care deține spitalul sau cel care urmează să-l dețină indiferent că este vorba de consilul municipal, consiliul județean sau spitalele care sunt la Ministerul Sănătății.