Ministrul fondurilor europene Cristian Ghinea îl critică, într-un interviu acordat Spotmedia, pe primarul Capitalei, Nicuşor Dan, despre care afirmă că ”suferă de sindromul de “Mesia din debara”. ”Nu vorbeşte cu nimeni, nu dă telefoane, nu răspunde la telefoane şi dă bule”, afirmă Ghinea, referindu-se la scandalul legat de bugetul Capitalei, respins în Consiliul General, după ce consilierii USR PUS au refuzat să-l susţină. De asemenea, Ghinea mai spune că Dan ”face bugetul ca Firea”

Cristian GhineaFoto: Agerpres

”E un primar independent, pe care cred că l-am deranjat cu nişte “pretenţii” care apar într-un protocol.(...) Cea de bază, umană, e să dai un telefon consilierilor care vrei să-ţi voteze bugetul”, afirmă Ghinea în interviul acordat Spotmedia.

El îl acuză pe Nicuşor Dan că nu vorbeşte cu consilierii USR PLUS şi îi aminteşte că alegerile în Bucureşti au fost câştigate de USR-PLUS, care are cel mai mare grup în Consiliul General. ”Poate e o noutate, îi reamintim”, subliniază el.

”I-a tratat pe consilierii USR-PLUS ca pe ăia mici şi proşti care îl votează orice ar fi. Dl Nicuşor Dan suferă de sindromul de “Mesia din debara”. Îl ştiu foarte bine de la USR. El stă într-o debara şi este un fel de Mesia. Nu vorbeşte cu nimeni, nu dă telefoane, nu răspunde la telefoane şi dă bule. Toată lumea trebuie să stea drepţi şi să execute că dă el bule. Nu merge aşa! E primarul Captalei, nu a fost votat şef la Şoimii Patriei”, declară Ghinea, afirmînd că Nicuşor Dan ”face bugetul ca Firea”.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene spune că actualul primar general face bugetul ca Gabriela Firea, deși îl consideră mai bun.

”Face exact ce critica la bugetul lui Firea, supraestimarea veniturilor. Eu aș fi putut înțelege un buget de criză, dar se putea explica. Cum faci să reduci cheltuielile aberante ale Primăriei? Dar a făcut ca Firea. Atunci de ce s-a mai schimbat?”, a spus Ghinea.

Reamtintim că bugetul Primăriei Capitalei, propus de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat miercuri de Consiliul General deoarece, așa cum au anunțat, consilierii USR-PLUS nu au votat pentru. PNL și USR-PLUS au majoritate în Consiliul General. Consilierii USR-PLUS au motivat că nu votează deoarece veniturile ar fi nerealiste și umflate, iar Nicușor Dan nu a făcut nicio reformă în administrație sau spitale.

Citește și: