Premierul Florin Cîțu intervine în scandalul de la Primăria Capitalei, unde consilierii USR-PLUS refuză să voteze bugetul Bucureștiului propus de primarul Nicușor Dan. El spune că împreună cu vicepremierul Dan Barna va discuta cu ei pentru că "este nevoie rapid de un buget".

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

Întrebat dacă mai funcționează coaliția de guvernare, în condițiile în care bugetele locale în București și Iași sunt blocate pentru că USR-PLUS refuză să voteze, Cîțu a susținut că "coaliția funcționează foarte bine".

"Am auzit că la București nu a fost adoptat bugetul. Vorbesc și cu domnul Barna să îi chemăm pe cei de la București să vedem care sunt nemulțumirile. Este nevoie rapid să avem un buget al Bucureștiului, sunt cheltuieli și investiții care trebuie făcute. Vom avea o discuție să vedem cum vom ajunge la o soluție", a afirmat Cîțu, la finalul ședinței de guvern.

Bugetul Primăriei Capitalei, propus de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat miercuri de Consiliul General deoarece, așa cum au anunțat, consilierii USR-PLUS nu au votat pentru. PNL și USR-PLUS au majoritate în Consiliul General. Consilierii USR-PLUS au motivat că nu votează deoarece veniturile ar fi nerealiste și umflate, iar Nicușor Dan nu a făcut nicio reformă în administrație sau spitale.

Votul pe buget a fost: 17 voturi pentru, 22 împotrivă, 14 abțineri.

Potrivit proiectului pus în dezbatere de Nicușor Dan, Primăria Capitalei are pentru acest an un buget estimat de 6,9 miliarde lei, iar cu tot cu instituțiile subordonate, credite și fonduri europene ajunge la 9,5 miliarde. Pentru investiții, din bugetul local ar urma să se aloce circa 1,9 miliarde lei, din care 1,2 miliarde lei din fonduri europene și circa 600 milioane lei de la bugetul propriu. Consilierii generali USR-PLUS din CGMB îi cer primarului Capitalei, Nicuşor Dan, să retragă proiectul de buget și amenință că nu îl votează în forma actuală.