Deputatul PSD Cătălin Rădulescu susține că în orice țară civilizată amnistia și grațierea "era dată în secunda doi" și numai la noi se amână "un lucru necesar pentru țară”, iar responsabili pentru această amânare sunt Tudorel Toader și "Bădălăii" din PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vorbind despre Ordonanța privind aministia și grațierea, Cătălin Rădulescu spune că nu a văzut niciodată ca o lege sau o ordonanță să fie dată pentru cineva anume, iar dacă "de ea a beneficiat cineva anume, asta e partea a doua". El susține că o astfel de ordonanță "nu numai că este necesară”, dar "în orice țară civilizată era dată amnistia și grațierea în a doua secundă", numai la noi "se amână".

Întrebat cine "amână" această ordonanță, Rădulescu îi face responsabili pe "Bădălăii și alte personalități" din PSD, dar și pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, care trebuie să-și asume acest act normativ, nu să stea "numai pe la televizor".

"O lege sau o ordonanță nu o programezi, o dai când e necesar. Tudorel Toader trebuia să își asume ordonanța asta de foarte mult timp pentru că e ministrul Justiției. Când ești ministrul Justiției trebuie să își asumi foarte multe lucruri. Dacă vrei să mergi numai pe la televizor, să faci scenete teatrale, poți să joci în film, dar dânsul trebuie să joace în filmul ăsta în care justiția nu a fost independentă”, a declarat deputatul Cătălin Rădulescu pentru Digi 24.

În ceea ce privește pedepsele care să fie grațiate, deputatul PSD spune că termenul trebuie să fie "rezonabil pentru amnistie și grațiere", pentru că "sute de oameni nevinovați stau și acum în pușcărie".

CITEȘTE ȘI: Variantele PSD pentru amnistie și grațiere: OUG înaintea Crăciunului sau în ianuarie / Carmen Dan ar fi dispusă să semneze ca inițiator (surse)