Sedinta plenului Senatului a inceput luni seara in jurul orei 18.00, cu aproape 3 ore intarziere, dupa ce s-a finalizat plenul comun privind bugetul pe anul viitor, iar pe ordinea de zi se afla proiectul PSD-ALDE privind modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Acest proiect insa inca este dezbatut in comisia speciala parlamentara condusa de deputatul Florin Iordache, dupa ce s-au depus mai multe amendamente fata de forma care a trecut de Camera Deputatilor. De asemenea, pe ordinea de zi se afla si proiectul de modificare a Legii ANI, pentru care s-a dat raport luni.

UPDATE 2 Plenul Senatului s-a terminat la ora 20, Statutul magistratilor se va vota maine.

UPDATE Majoritatea PSD-ALDE a votat, chiar inainte de a se intra pe dezbaterile privind legea ANI, ca timpul pentru dezbatere sa fie de 5 minute. "Nu s-a intamplat niciodata asa ceva in plenul Senatului. De ce doriti sa ne punei pumnul in gura?" a spus de la microfonul central senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Comisia urmeaza sa finalizeze dezbaterile si sa dea raportul necesar plenului din punct de vedere procedural in aceasta seara, ramane de vazut daca majoritatea PSD- ALDE va forta si votul in seara asta in plenul Senatului sau acesta ramane pentru marti dimineata.

De asemenea, in plen s-a votat ca Senatul va lucra marti, miercuri si joi in plen in fiecare dimineata, in intervalul 10.00 - 14.00, iar dupa-amiaza, inclusiv vineri, de la ora 14.00 pana la ora 21.00, senatorii si deputatii vor avea sedinta de plen comun pentru finalizarea dezbaterilor si vot pe proiectul de buget pentru anul 2018.

Acest program a fost aprobat de plenul Senatului cu 77 voturi "pentru" si 33 "impotriva", potrivit Agerpres.