Grimes l-a chemat în instanță pe miliardarul Elon Musk, cu care are 3 copii, într-un proces în care cere stabilirea unei „relații parentale” pentru unul sau mai mulți dintre aceștia, relatează Insider.

Elon Musk si Grimes, in 2018Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Cântăreața, pe numele său real Claire Boucher, a depus vineri o „petiție pentru stabilirea relației parentale” la Instanța Superioară din San Francisco, potrivit ziarului local The San Francisco Standard, care a scris prima dată despre situație.

Potrivit aceleiași surse, astfel de cereri sunt depuse de regulă când părinții unui copil nu sunt căsătoriți și unul dintre ei încearcă să obțină recunoaștere legală a sa sau în situații în care un părinte solicită custodia sau plata unei pensii alimentare.

Grimes nu a solicitat însă niciunul dintre ultimele două lucruri, alte detalii privind cererea sa fiind necunoscute.

Elon Musk a confirmat luna trecută, după ce informația a apărut inițial în presă, că el și Grimes au devenit părinți pentru a treia oară și că acesta se numește „Techno Mechanicus”, potrivit CNN.

Cântăreața spune că Musk nu o lasă să își vadă fiul

Cererea depusă în instanță de Grimes vinerea trecută vine după ce aceasta a sugerat pe rețeaua de socializare X, fosta Twitter, că Musk nu o lasă să își vadă fiul.

Ea a făcut comentariul la o postare a lui Walter Isaacson, biograful lui Musk, în care acesta distribuise o fotografie cu miliardaru și Shivon Zilis, noua parteneră a sa, precum și cei doi copii pe care ei îi au împreună.

„Spune-i lui Shivon să mă deblocheze și spune-i lui Elon să mă lase să îmi văd fiul sau să îi răspundă te rog avocatului meu”, a scris Grimes la o postare ștearsă între timp.

„Nu mi s-a permis niciodată să văd o fotografie cu acești copii până în acest moment, în pofida faptului că situația îmi sfâșie familia”, a adăugat cântăreața.

Elon Musk este într-un triunghi amoros cu Grimes și o angajată a lui

Grimes și Musk nu mai formează un cuplu din septembrie 2021, când cei doi au anunțat oficial că s-au despărțit. Însă Grimes a dezvăluit în primăvara anului trecut că el și miliardarul au avut un al doilea copil, o fetiță numită Exa Dark Sideræl Musk, în decembrie 2021, cu ajutorul unei mame surogat.

Primul copil al lui Musk și Grimes, numit X Æ A-12 și rebotezat apoi „mai simplu” X Æ A-Xii din cauza legii din California care nu permite folosirea de cifre în nume, s-a născut în mai 2020.

În vara anului trecut presa americană a dezvăluit că Musk a devenit părinte cu o altă femeie, Shivon Zilis, în noiembrie 2021, cu doar o lună înainte de nașterea fetiței cu Grimes. Musk are cu Zilis doi gemeni, pe care cupulul i-a botezat Stryder și Azure.

Zilis este o directoare la Neuralink, compania de cercetări în neuroștiințe fondată de Musk. Cei doi s-au cunoscut cu ani în urmă, când ea s-a angajat la OpenAI, compania de cercetări în domeniul inteligenței artificiale pe care Musk a cofondat-o în 2015.

Miliardarul a părăsit ulterior compania din cauza nemulțumirilor față de direcția în care au luat-o cercetările efectuate la OpenAI și a devenit un critic vocal al acesteia.

Miliardarul sud-african are 10 copii

În afară de cei 5 copii cu Grimes și Zilis, Musk a avut și un copil care s-a stins din viață cu prima sa soție, autoarea canadiană Justine Wilson, bebelușul murind la doar 10 săptămâni din cauza Sindromului morții subite la sugari.

Cei doi au apelat ulterior la fertilizare în vitro, având gemeni născuți în aprilie 2004, Griffin și Xavier Musk, și tripleți care s-au născut în ianuarie 2006, Kai, Saxon și Damian Musk.

Musk și Wilson au divorțat în 2008, convenind să împartă custodia celor 5 copii ai lor, toți fii.