Documente juridice obținute de jurnaliștii de la Business Insider arată că Elon Musk a devenit din nou tatăl a doi gemeni în luna noiembrie a anului trecut, el făcând copiii cu o directoare de top de la Neuralink, compania sa de cercetare în domeniul neurotehnologiilor.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Documentele obținute de jurnaliștii americani arată că în luna aprilie a acestui an Musk și angajata în cauză, Shivon Zilis, au cerut unui judecător din Texas, unde miliardarul s-a mutat în decembrie 2020, să schimbe numele copiilor pentru a include numele de familie al ambilor părinți.

Judecătorul a aprobat cererea celor doi.

Cine este angajata care i-a născut gemeni lui Elon Musk

Shivon Zilis este o vedetă în ascensiune în imperiul de afaceri al lui Elon Musk. Născută în Canada, ea a obținut în 2008 o diplomă de licență în economie și filozofie la Universitatea Yale, unde a jucat ca portar pentru echipa de hochei pe gheață a prestigioasei universități de învățământ superior, potrivit The Guardian.

După o carieră la IBM, ea s-a alăturat unei companii de investiții unde a fost în fruntea departamentului de cercetări de date și învățare automată (machine learning), fiind inclusă în 2015 de revista Forbes pe lista persoanelor sub 30 de ani de urmărit în domeniul companiilor de capital de risc.

Zilis l-a cunoscut pe Musk după ce s-a angajat la OpenAI, compania de cercetări în domeniul inteligenței artificiale pe care Musk a cofondat-o în 2015. Miliardarul a părăsit ulterior compania din cauza nemulțumirilor față de direcția în care au luat-o cercetările efectuate la OpenAI și a devenit un critic vocal al acesteia.

În 2017 Zilis s-a mutat la Tesla, unde a fost director de proiecte, iar apoi la Neuralink, unde în prezent este director de operațiuni și proiecte speciale ale companiei de cercetare în neurotehnologie.

FOTO: Captură Youtube

Miliardarul sud-african are în total 9 copii

Vestea despre noii copii ai miliardarului sud-african vine după ce în luna martie cântăreața canadiană Grimes, fosta sa prietenă, a dezvăluit că a avut un al doilea copil cu Musk care a fost de asemenea ținut secret.

Primul fiu al cuplului, pe care cei doi l-au numit în mod faimos „X Æ A-12”, s-a născut în mai 2020. Elon Musk și Grimes au confirmat oficial că s-au despărțit în luna septembrie a anului trecut.

Revista Fortune notează că, odată cu nașterea noilor gemeni, Musk a devenit tatăl a nu mai puțin de 9 copii.

Musk a avut și un copil care s-a stins din viață cu prima sa soție, autoarea canadiană Justine Wilson, bebelușul murind la doar 10 săptămâni din cauza Sindromului morții subite la sugari.

Cei au apelat ulterior la fertilizare în vitro, având gemeni născuți în aprilie 2004, Griffin și Xavier Musk, și tripleți care s-au născut în ianuarie 2006, Kai, Saxon și Damian Musk.

Musk și Wilson au divorțat în 2008, convenind să împartă custodia celor 5 copii ai lor, toți fii.