Fondatorul și CEO-ul SpaceX Elon Musk a anunțat mai devreme în cursul lunii că fiul său și al cântăreței Grimes se numește „X Æ A-12 Musk” , însă destul de rapid au apărut și speculațiile că numele neobișnuit ar putea încălca legea din California, unde cuplul locuiește, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Constituția statului american permite doar folosirea celor 26 de caractere ale alfabetului limbii engleze iar duminică Grimes a postat o nouă fotografie pe Instagram, atrăgând întrebări din partea fanilor.

„Ați schimbat numele copilului din cauza legii din California? Care e noul nume al bebelușului?”, a întrebat un utilizator la ultima postare a cântăreței.

„X Æ A-Xii”, a răspuns aceasta, fără a confirma motivația din spatele schimbării de nume.

Cântăreața a răspuns și unui alt comentariu, spunând: „Numerale romane. Arată mai bine tbh [n.r. să fiu sinceră].

Anterior, Grimes explicase semnificația numelui pentru fanii intrigați.

Muziciana din Canada a relatat că Æ este același lucru cu AI (Inteligență Artificială) iar „X” este o necunoscută, ca în matematică.

„X, variabila necunoscută Æ, cum scriu eu în limba elfă AI (dragoste și/sau Inteligenă Artificială) A-12 = predecesorul lui SR-17 (avionul nostru preferat). Fără arme, fără apărare, doar viteză. Grozav în luptă, dar neviolent. + (A=Arhanghel, cântecul meu favorit)”, a scris ea pe Twitter.

Fanii au fost de asemenea intrigați cu privire la pronunția numelui iar cei doi părinți par să aibă interpretări diferite.

„Este doar X, ca litera X. Apoi A.I este ca și cum ai spune litera A urmată de I”, a răspuns Grimes unei întrebări pe Instagram.

Însă Musk i-a spus vloggerului Joe Rogan o pronunțare diferită pentru numele neobișnuit:

„Adică X este doar X, litera X. Iar apoi ai Æ care se pronunță Ash [n.r. pronunția în engleză]...iar apoi A-12, A-12 e contribuția mea, a declarat acesta”.

X Æ A-Xii este primul copil al cuplului, Elon Musk având alți cinci dintr-o căsnicie anterioară - gemenii Griffin și Xavier și tripleții Damian, Saxon și Kai.