Tribunalul Prahova a respins contestația depusă de către organizația județeană a PSD împotriva candidaturii lui Iulian Dumitrescu (PNL) la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, informează News.ro. Decizia nu este însă definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel Ploiești.

Iulian DumitrescuFoto: Agerpres

Decizia poate fi contestată în 24 de ore

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, este inculpat pentru corupţie şi are în prezent interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al CJ Prahova. Dosarul în care PSD Prahova a contestat candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru încă un mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a fost înscris la Tribunalul Prahova sâmbătă. Luni, Tribunalul a respins contestaţia.

„Respinge cererea având ca obiect «contestaţie la legea electorală», formulată de petentul Partidul Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Prahova împotriva Hotărârii nr. 42/26.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.31 Prahova, ca nefondată. Admite cererea de intervenţie principală formulată de intervenientul Iulian Dumitrescu în contradictoriu cu petentul Partidul Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Prahova”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Prahova şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Conform art 54 al.4 din Legea 115/2015, cererea de apel poate fi depusă la Curtea de Apel Ploieşti.

Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a depus, săptămâna trecută, semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean. El spunea că a decis să candideze ”pentru ca prahovenii să aibă o viaţă mai bună” şi ”din respect” pentru aceştia.

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 31 Prahova a admis, vineri, propunerea de candidatură a preşedintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, pentru un nou mandat la şefia CJ. Iulian Dumitrescu îndeplineşte „toate condiţiile de formă şi de fond” din Legea 115/2015 care reglementează alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi a depus toate documentele pe care trebuie să le depună dosarul de candidatură.

Care sunt acuzațiile DNA

Iulian Dumitrescu este suspectat de DNA că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării societăţii comerciale de la Lambrea i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Preşedintele CJ Prahova este, de asemenea, suspectat că a omis să treacă, în trei dintre declaraţiile de avere pe care le-a completat, sume importante de bani care ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux.