Guvernul britanic a avertizat, vineri, sectorul aviatic in legatura cu un posibil atac al-Quaida, anunta Reuters, citand BBC. "Exista semnale ca al-Quaida ar putea pregati un atac care sa vizeze aeroporturile din Marea Britanie sau sectorul aviatic", a relatat BBC, citand un document oficial.

Contactati de Reuters, reprezentantii Departamentului de transport din Marea Britanie au refuzat, insa, sa comenteze in vreun fel informatia.

La Londra au fost impuse, vineri dimineata, masuri de securitate sporite, in contextul in care capitala Marii Britanii se afla, in ultimele ore, sub amenintarea unei alerte teroriste ridicate la nivelul de "sever", potrivit CNN.

Potrivit HeraldSun, efective importante de agenti de politie au fost mobilizate in capitala britanica, in special in mijloacele de transport in comun, pentru a preveni un eventual atac terorist.

Potrivit unei surse din serviciile britanice de informatii, citate de CNN, autoritatile de la Londra au intrat in posesia unor informatii privind pregatirea unor posibile atacuri teroriste la Londra sau in apropierea capitalei, vizate fiind in special statiile de metrou si aeroporturile.

Totusi, o sursa din serviciile de securitate a declarat pentru The Telegraph ca amenintarea terorista nu este una "iminenta", insa au fost depistate activitati ale unei celule teroriste, lucru care a starnit ingrijorarea autoritatilor.

Transportul public londonez a fost tinta unei serii de atentate teroriste pe 7 iulie 2005, soldate cu moartea a 52 de persoane si ranirea a catorva sute de oameni.