O persoană care s-a revendicat a fi membru al Statului Islamic a trimis un mesaj de amenințare către aproximativ 40 de școli din Franța în care susține că a instalat dispozitive explozive care se vor detona la ora locală 15.00 (nr. 16.00 în România), relatează LeFigaro, citat de news.ro. De asemenea, autorul mesajului amenință elevii cu decapitarea.

Poliția în FranțaFoto: ARNAUD FINISTRE / AFP / Profimedia

„Mâine, joi, 21 martie, voi arunca în aer întreaga instituţie către ora 15.00 şi vă voi decapita toate corpurile de kafir (necredincios), pentru a-l servi pe atotputernicul Allah, care domneşte în lume”, se menționează în e-mailul prin care sunt amenințate cele 40 de școli.

Autorul mesajului mai transmite că „a fost pus peste tot” în școli un exploziv C-4 în sedii şi în clase ale unui liceu în Hauts-de-Seine, la Sèvres.

„Sper ca corpurile voastre de kafir să vă explodeze în 1.000 de bucăţi. Îmi voi aduce câinii să vă sfâşie, bandă de necredincioşi”, mai transmite autorul.

El invocă un verset din Coran: „omorâţi-i pe cei care nu cred în Allah” și cere ca alte persoane să i se alăture.

Mesajul care a ajuns la sute de elevi din Franța este însoțit de o înregistrare video cu o decapitare, un clip care a mai circulat în mediul online în timpul atacurilor teroriste din Franța din 2015.

Autoritățile spun că amenințarea este cel mai probabil „o farsă”, dar tratează serios ancheta și au percheziționat amănunțit unele din liceele amenințate.

Părinţii le-au cerut copiilor, după ce au citit mesajul de ameninţare, să nu se ducă la şcoală joi, iar forțele de ordine sunt prezente în aceste locații.