Un bărbat înarmat a ucis cel puțin 15 persoane și a rănit alte 24 la o școală din orașul rus Ijevsk, a anunțat agenția rusă de presă TASS, citând poliția locală, transmite Reuters.

Atac armat la o școală din RusiaFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

UPDATE: Bilanțul a ajuns la cel puțin 15 morți, între care 11 copii, și 24 de răniți, scrie Reuters.

Atacatorul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, identificat de autorități drept Artem Kazantsev, a ucis doi paznici și apoi a deschis focul asupra elevilor și profesorilor de la școala numărul 88 din orașul Izhevsk, el cărei elev a fost.

Anchetatorii au publicat o înregistrare video care arată corpul bărbatului întins într-o sală de clasă cu mobilier răsturnat și hârtii împrăștiate pe podeaua pătată de sânge. Era îmbrăcat în negru, având imprimată pe tricou o svastică. El ar fi fost înarmat cu două pistoale și cu o cantitate mare de muniție.

Conform anchetatorilor, 22 din cei 24 de răniți sunt copii, care au fost duși la spitale, unii dintre ei fiind operați.

Guvernatorul regional Alexander Brechalov spune că atacatorul fusese înregistrat la o unitate de tratament „psiho-neurologic”.

UPDATE: Vladimir Putin a calificat atacul drept „un act de terorism inuman”, potrivit Kremlinului.

UPDATE: Bilanțul a crescut la 13 morți, dintre care 7 copii, și 21 de răniți, a declarat serviciul de presă al Comitetului de Investigații al Federației Ruse pentru TASS.

UPDATE: Potrivit agenției ruse de presă TASS, atacatorul ”purta un tricou negru cu simboluri naziste și o cagulă”, citând comitetul rus de investigații. Bărbatul nu avea niciun document de identitate asupra sa.

Nouă persoane au fost ucise, a anunțat comitetul de anchetă rus într-un comunicat, precizând că printre victime se numără cinci elevi, doi profesori și doi agenți de securitate.

Filiala din Udmurtia a ministerului de interne a precizat că atacatorul s-a sinucis.

Agenția de știri RIA l-a citat pe guvernatorul Alexander Brechalov din regiunea Udmurtia, a cărei capitală este Ijevsk, care a declarat că un bărbat neidentificat a intrat în școală și a ucis un agent de securitate.

El a precizat că printre elevii școlii se află morți și răniți.