Președintele american Donald Trump a declarat miercuri că fostul consilier prezidențial Dina Powell este doar una dintre multele persoane luate în considerare pentru funcția de ambasador al Statelor Unite la ONU, relatează Euronews, citat de Mediafax.

Dina PowellFoto: Wikipedia

Întrebat de către reporteri dacă Powell este favorită pentru preluarea funcției, Trump a transmis că fostul consilier „este o persoană cu care discutăm”.

„Luăm în considerare multe persoane. Unele dintre acestea fac parte din Administrația prezidențială. Sunt foarte multe persoane extrem de talentante”, a declarat Trump.

Președintele a transmis că pe lista scurtă se află cinci persoane, printre care și Dina Powell, dar decizia finală va fi luată împreună cu Nikki Haley, ambasadorul demisionar.

Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite, a demisionat marţi, iar preşedintele Donald Trump a acceptat demisia.

Nikki Haley "este o persoană foarte specială", a precizat Donald Trump, explicând că ambasadorul american la ONU l-a anunţat acum şase luni că ar putea vrea să aibă o perioadă fără activitate.