Guvernul german a anuntat ca mai multe site-uri oficiale, inclusiv cel al cancelarului Angela Merkel, au fost vizate miercuri dimineata de un atac informatic, o actiune revendicata de CyberBerkut, o grupare ucraineana prorusa, potrivit Mediafax.

Site-urile cancelarului Angela Merkel, Guvernului german şi Bundestagului au fost victima unui atac informatic, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, în cursul unei conferinţe de presă.

Pe site-ul său, CyberBerkut a anunţat că a "blocat site-urile cancelarului german şi Bundestagului", miercuri, cu o zi înainte de întrevederea dintre Angela Merkel şi premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

"Premierul Arseni Iaţeniuk speră să obţină împrumuturi de mai multe milioane de euro din partea Uniunii Europene şi a FMI", adaugă această grupare pe site-ul său.

Iaţeniuk "are nevoie de bani pentru a extinde conflictul şi nu pentru a reconstrui infrastructurile distruse de ţara noastră", potrivit CyberBerkut, "care îndeamnă poporul şi Guvernul Germaniei să stopeze susţinerea financiară şi politică a regimului criminal de la Kiev".