Agresiunea de duminica din Kosovo impotriva familiei tinerei Leonarda Dibrani, adolescenta roma expulzata din Franta la inceputul lui octombrie, are legatura cu o disputa conjugala, a declarat un oficial din cadrul politiei kosovare, potrivit Mediafax.

"Incidentul a avut loc intre doua familii, Dibrani si Bislimi. S-a dovedit ca Bislimi a fost sotul lui Xhemaili Dibrani in urma cu 25 de ani si presupunem ca aceasta a stat la originea incidentului", a declarat presei, duminica seara, la Kosovska Mitrovita, capitanul Ahmet Gjosha.

"Tratam acest caz foarte serios. O ancheta a fost deschisa cu participarea unui procuror", a subliniat oficialul kosovar, citat de AFP.

Gjosha a adaugat ca familia Bislimi a fost repatriata din Elvetia in urma cu patru luni.

Politistul a precizat ca patru persoane au fost retinut in urma acestui incident care, potrivit primelor elemente ale anchetei, nu ar avea legatura cu expulzarea familiei Dibrani din Franta.

Familia Leonardei Dibrani, tatal sau Resat, in varsta de 47 de ani, mama sa Xhemaili, in varsta de 41 de ani, si cei cinci frati si surori iesisera la plimbare in Kosovska Mitrovita, in nordul Kosovo, cand s-a produs incidentul.

Xhemaili "a fost palmuita si a fost spitalizata, in timp ce copiii, traumatizati, se afla intr-un comisariat de politie", a declarat o sursa din cadrul politiei pentru AFP.

Presedintele francez Francois Hollande i-a oferit Leonardei Dibrani posibilitatea de a se intoarce in Franta singura, pentru a-si continua studiile. Ea a respins insa aceasta oferta, asigurand ca nu vrea sa se intoarca in Franta fara familia sa.