Politistii din Berlin au declarat vineri ca ancheteza povestea unui adolescent vorbitor de limba engleza, care a aparut in capitala Germaniei saptamana trecuta, sustinand ca in ultimii cinci ani a trait in padure impreuna cu tatal sau, transmite MSNBC. Baiatul este in stare buna de sanatate. Autoritatile germane au lansat un apel in intreaga Europa pentru a incerca sa determine identitatea tanarului.

Un purtator de cuvant al politiei, Michael Maass, a declarat ca baiatul in varsta de circa 17 ani a aparut la Primaria din Berlin la 5 septembrie, fiind preluat apoi de un centru de urgenta pentru tineri.

Maass a spus ca baiatul sustine ca el si tatal sau au mers in padure in urma cu aproximativ cinci ani, dupa moartea mamei sale intr-un accident de masina. Tanarul a declarat ca au locuit intr-un cort si in colibe de pamant.

Oficialul l-a citat pe baiat care a spus ca in ultimii cinci ani a stat alaturi de tatal sau in padure, fara sa cunoasca exact locul in care se aflau.

Politistii au spus ca baiatul nu-si aminteste de unde este familia lui. El ar fi urmat nordul indicat de busola dupa ce tatal sau a murit, ajungand la Berlin dupa ce a mers pe jos circa doua saptamani.

Baiatul le-a spus politistilor ca-si aminteste doar ca tatal sau il striga Ray. Tanarul vorbeste fluent engleza si stie doar cateva cuvinte in germana.