UPDATE (ora 16.15): In jurul orei 16.00, toti manifestantii au plecat

Proteste la ParlamentFoto: Agerpres

Manifestantii aflati marti in jurul Palatului Parlamentului au incercat, de cateva ori, sa forteze intrarea in cladirea unde se dezbate motiunea de cenzura. Ei au intrat pe carosabil, blocand circulatia masinilor in zona. Demonstrantii au aruncat cu sticle cu apa in jandarmii aflati in dispozitivul de securitate.

UPDATE: Manifestantii au blocat in jurul orei 12.45 si Calea 13 Septembrie.

Subcomisarul Daniel Pistea de la Brigada de Politie Rutiera Bucuresti, a declarat, pentru Mediafax, ca politistii au inchis Bulevardul Izvor pentru siguranta cetatenilor. Ulterior, circa 500-800 de persoane au rupt lantul uman pe care-l formau in jurul Palatului Parlamentului si au iesit in strada pentru a protesta. Masinile surprinse in trafic in zona au fost intoarse din drum.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a spus ca jandarmii au format baraje de ordine publica in jurul manifestantilor, precizand ca fortele de ordine nu vor interveni pentru a-i indeparta pe acestia din strada.

Mai multi demonstranti au aruncat cu sticle cu apa in jandarmi, in incercarea de a forta intrarea in Parlament. Protestatarii au strigat "Intram peste ei" si "Revolutie".

La un moment dat, mai multi protestatari cu fetele acoperite si imbracati in pelerine rosii si cu coifuri rosii au aparut purtand tepe negre in care au infipt manechine cu fetele si numele ministrilor. Demonstrantii au dat foc manechinelor.

Mediafax scrie ca noua persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, una dintre ele fiind trimisa la spital cu hipertensiune arteriala.