Mai multe străzi din municipiul Reşiţa au fost inundate, luni după-amiază, după o ploaie torentială, relatează News.ro. Pompierii din turele libere au fost chemaţi să intervină. Hidrologii anunţă că s-au strâns 48 de litri de apă pe metru pătrat în doar 20 de minute.

Ploaie torentialaFoto: Sergii Petruk, Dreamstime.com

„În cursul zilei de astăzi, la staţia hidrometrică Terova, în oraşul Reşiţa, s-au înregistrat precipitaţii cumulate de 70 l/mp din care 48 l/mp timp de 20 minute, în intervalul orar 15:00-15:20”, a informat Administraţia Naţională Apele Române.

Potrivit sursei citate, în urma acestor fenomene, scurgerile pe versanţi de pe strada Kogalniceanu au antrenat câteva autoturisme.

„De menţionat faptul că vorbim despre inundaţii pluviale, în zona urbană, unde sistemele de canalizare nu pot asigura scurgerea rapidă a apelor. Fenomenele s-au produs pe torenţi necadastraţi, dar prin cumularea efectelor ne aşteptăm la depăşiri de cote pe râul Bârzava conform avertizării hidrologice cod portocaliu emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)”, a mai transmis sursa citată.

Echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa au acționat în mai multe locuri din municipiu şi cartierele aparţinătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

„La nivelul judeţului Caraş-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situaţiei actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate”, a transmis ISU Caraş-Severin, potrivit căruia se acţionează cu motopompe „în următoarele locaţii: 4 străzi din municipiul Reşiţa, 3 străzi din cartierul Ţerova, cartierul Doman, cartierul Secu”. „Până în prezent nu sunt persoane în pericol”, a precizat ISU Caraş-Severin.

Mai multe râuri mici din judeţul Caraş-Severin se află, până luni seară, sub avertizare Cod Portocaliu emisă de hidrologi, având în vedere ploile căzute şi prognoza pentru următoarele ore.

(Foto articol © Sergii Petruk | Dreamstime.com)