Fostul director CIA John Brennan spune că afirmațiile președintelui Donald Trump potrivit cărora nu ar fi existat nicio colaborare între apropiaţii săi și oficiali ruşi sunt ”aberații” și îl acuză pe președinte că a devenit tot mai disperat să se protejeze pe sine și apropiații săi.

Fostul director CIA John BrennanFoto: Agerpres/EPA

"Afirmațiile dlui.Trump că nu ar fi fost nicio colaborare sunt, într-un cuvânt, aberații", afirmă Brennan într-un editorial publicat de cotidianulThe New York Times.

"În mod clar, dl.Trump a devenit tot mai disperat să se protejeze pe sine și pe cei apropiați lui, și de asta a luat decizia motivată politic de a îmi revoca accesului la date secrete într-o încercare de a intimida pe alții care ar putea îndrăzni să-l provoace", a adăugat fostul director al CIA.

Fostul șef al CIA se întreabă ce anume i-a încurajat președintele Trump pe consilierii săi să facă pentru a câștiga alegerile din 2016 și ce au făcut aceștia. El mai comentează că a avut informații privind activitățile Rusiei în timpul campaniei din 2016, dar, grație relatărilor presei libere de acum, este conștient de exsitența mai multor suspiciuni legate de legătura dintre anunmiți cetățeni americani și serviciile secrete ale Moscovei.

În timp ce spune că nu are niciun dubiu cu privire la o colaborare a echipei lui Trump cu Rusia, singurele întrebări care rămân sunt în ce măsură înțelegerea secretă care a avut loc constituie conspirație care intră sub incidența legii penale, dacă s-a produs obstrucționarea justiției pentru a mușamaliza afacerea și cât de mulți membri ai “Trump Incorporated” au încercat să fraudeze guvernul prin spălare de bani și evaziune fiscală.

Instanța este pe punctul de a decide dacă fostul șef de campaniei Paul Manafort este vonovat de fraudă fiscală, în timp ce fostul consilier de campanie Rick Gates a pledat vinovat, admițând frauda și faptul că a mințit anchetatorii